zondag 21 juni 2009

Onbeschofte pleinbewoners...

De Internationale Gemeenschap voor Krishna Bewustzijn (ISKCON) organiseerde zaterdag traditiegetrouw een karrentocht in Antwerpen, met afsluiter een Indische markt op de Groenplaats. Heer Jagannatha (Krishna), Heer Baladeva (Balarama) en Subhadra Maharani (zus van Krishna) werden op een kar door de stad getrokken door de volgelingen die hen zo symbolisch nader tot het hart willen brengen en uit de cyclus van geboorte, ziekte, ouderdom en dood treden. Het festival ging gepaard met offergaven en reinigingsrituelen, muziek, dans en chanting. Zoals steeds werden ook gratis vegetarische maaltijden verstrekt, waar o.a. gretig gebruik van gemaakt wordt door de minderbedeelden.
Men kan natuurlijk niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar een gedeelte van de vaste "Groenplaatsbewoners", zeg maar het zootje dronken en gedrogeerd ongeregeld, dat op een normale dag het al niet kan laten om naar de mensen te roepen en te dreigen, spande weer de kroon.
Eerst staan aanschuiven voor gratis eten en het dan na één hap demonstratief wegwerpen, omdat het de "heren" hun goesting niet was. Daarna de plechtigheden verstoren door schunnigheden te roepen om dan te eindigen in een robbertje vechten.
Hoe noemt het Daklozen Aktie Kommité die mannen? Pleinbewoners? Krapuul zul je bedoelen! En de politie????? Die waren waarschijnlijk ergens anders met een dringende zaak bezig.... ja toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten