woensdag 24 juni 2009

Gediplomeerde dieven...

Ergens, in een heel ver verleden, toen de kleine middenstander nog niet gewurgd werd door de BTW, bestonden nog beroepen waarvan de huidige jeugd zelfs de namen niet meer kent, zoals schoenmaker en slotenmaker. Deze beroepen werden letterlijk vermoord door de invoering van de BTW, omdat ze uitgevoerd werden door mensen die het moesten hebben van kwaliteit en niet, zoals nu, van quantiteit.
Maar..., omdat schoenen nu eenmaal moeten gerepareerd worden, sleutels nu eenmaal moeten gedupliceerd worden en nummerplaten nu eenmaal moeten gemaakt worden, kwam, ter vervanging van de vroegere edele beroepen, MISTER MINIT op de markt.
Stel U voor, vakmannen die Uw schoenen in no time repareren, uw sleutel sneller dupliceren als hun schaduw en nummerplaten maken alsof het een handtekening plaatsen is, en... in Uw onmiddellijke buurt, zoals op de Groenplaats bijvoorbeeld.
En net daar stapte onze sportredacteur binnen. Of ze even een sleutel konden bijmaken en een nummerplaat maken. Natuurlijk konden ze dat, sneller dan hun schaduw zelfs. Alstublief, mijnheer, dat is dan 9,95 euro voor de sleutel en 23 euro voor de nummerplaat.
???????????, slik, wablieft? Inderdaad, vierhonderd ballen voor een gewone huis-, tuin- en keukensleutel en bijna 1.000 ballen voor een nummerplaat.
Even checken bij een echte slotenmaker: 3 euro of 120 oude Belgische franken voor een sleutel en 12 euro of 480 frankskes voor een nummerplaat.
Besluit: je vindt ze misschien niet zo gemakkelijk, maar ga voor dergelijke karweitjes naar een ouderwetse slotenmaker. Uw portemonnee zal er wel bij varen. Als we dat allemaal moesten doen, dan verdwijnen die gediplomeerde dieven zo vlug van de markt als ze er op gekomen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten