donderdag 24 april 2008

Impressies op de Grote Markt


Stilaan komt het toeristisch seizoen op gang in Antwerpen. Af en toe liggen er eens wat riviercruiseschepen aan het Zuiderterras, het aantal geparkeerde reisbussen op de Scheldekaai neemt gestaag toe en op de Grote Markt wemelt het van opvallende figuren.

Daarmee bedoel ik dan de groepen fel en opvallende gekleedde Amerikanen , lawaaierige Spanjaarden en Italianen en de immer flitsende Japanners, al dan niet vergezeld van een (stads)gids met paraplu, om de groep samen te houden.


Soms levert dit komische situaties op. Gisteren zat ik op een terrasje op de Grote Markt m'n krant te lezen toen een Japanner zich losmaakte uit de groep, zijn geldbeugel nam en richting "Café De Reus" wandelde. Hij stapte recht op de waard af en stopte hem 50 cent in de hand met de woorden "Toilet please".

Blijkbaar was dit voor die Japanner een grote belevenis, want toen hij buitenkwam en terug zijn groep vervoegde, zag ik hem enkele van zijn companen aanspreken, hierbij triomfantelijk naar "De Reus" wijzende en met zijn geldbeugel zwaaiende. Onmiddellijk werden de geldbeugels bovengehaald en één voor één stapten ze, met 50 cent in de hand, in de richting van het café om hun plasje te gaan doen en daarna... op het terras van een andere horecazaak iets te gaan drinken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten