woensdag 29 oktober 2008

Welk kieken is er in hemelsnaam verantwoordelijk voor de politie-aankopen?

In het beleid van iedere gemeente loopt wel eens wat mis, alhoewel… in Antwerpen al wat meer dan in de rest van de wereld.

Ik weet niet welk kieken zich in Antwerpen bezig houdt met het aankoopbeleid voor de lokale politie, maar dat het geen slimme is dat weet ik wel zeker.
Ik dacht dat politici bekwame mensen waren, met een terdege dossierkennis, doorzicht, inzicht in de problemen, enz… . Toegegeven, in Antwerpen zitten er weinig die aan dit profiel beantwoordden, maar wat men nu weer aangevangen heeft, verdient een eeuwige plaats in het “Grootboek der ezels.”

Wat is er aan de hand? Wel, vanaf 1 november eerstkomend wordt het Antwerpse politiekorps uitgerust met kogelvrije vesten. Op zich een schitterend initiatief, want Antwerpen is nu niet precies een boerenparochie met amper 500 zielen, 60 koeien, wat varkens en wat kippen, neen… Antwerpen is een wereld- en een havenstad. Met alle voor- en nadelen daaraan verbonden, waaronder een hoog criminaliteitscijfer met regelmatige schiet- en steekpartijen. Bovendien verdienen de Belgische dienders geen loon zoals de kopstukken van FORTIS en DEXIA en lopen ze veel meer risico dan deze laatsten. Ze krijgen ook geen royale afscheidspremie wanneer ze afgeknald worden. Dus… welkom kogelvrije vesten, welkom aan de draagplicht hiervan.

Maar Antwerpen zou Antwerpen niet zijn mochten deze kogelvrije vesten niet knal-oranje zijn. Gelukkig is er geen stralende “A” op geprint om terzelfder tijd de stad te promoten.
Kijk, wanneer een diender in een vuurgevaarlijke situatie komt is het van belang dat hij dekking en beschutting kan zoeken, dat hij zo weinig mogelijk opvalt.
Antwerpen maakt nu van zijn politie-ambtenaren schietschijven. Laat degene die die beslissing genomen heeft eens bij nacht door Antwerpen dwalen met een dergelijke knal-oranje vest aan. Ik zal hem beschieten. Wedden dat die clown niet ver loopt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten