vrijdag 31 oktober 2008

Het gaat z'n gewone gangetje in het Antwerpse circus...

Het gaat z'n gewone gangetje in het Antwerpse circus. Er is weinig nieuws en blijkbaar ook weinig te beleven in de stad vandaag, maar een circus moet nu eenmaal draaien.
Blijkbaar is Dewinter via een lek bij de plaatselijke politie aan de criminaliteitscijfers geraakt van de eerste drie kwartalen van 2008 en pakt hij daar, wat dacht je anders, fier mee uit, op zijn eigen populistische manier en dus... de waarheid een beetje naar zijn hand zettende. Alweer het begin van een soap met vermoedelijk vele afleveringen. Eén aflevering zal alvast gewijd worden aan het "politielek".
Na jarenlange afwezigheid is het ruiterstandbeeld van Leopol I terug op zijn sokkel geplaatst. Mooi toch? Ware het niet dat dit het begin van een nieuwe discussie uitlokt. Volgens sommigen staat het beeld met het gezicht in de verkeerde richting, volgens anderen staat het dan weer goed. Wordt in ieder geval vervolgd.
Marco Laenens, OCMW-raadslid en voorzitter van de Open-VLD district Antwerpen, is vrijgesproken van fraude en eist uiteraard zijn stoel als ondervoorzitter van de OCWM-raad terug op. Wedden dat er ook hier weer pro's en contra's zullen zijn?
De kogel is door de kerk ivm het chaletdorp op de Grote Markt. De zuip- en vreetchalets verhuizen definitief naar de Scheldekaaien. De horeca op de Grote Markt mag tijdens de kersthappening wel haar terrassen uitbreiden, een tapinstallatie buiten plaatsen en zelf hamburgers voorzien.
Verschil met vroeger? Weinig, alleen wordt het nu een zuip- en vreetgebeuren zonder chalets.
En blijkbaar gaat het niet zo goed met de Hoogstraat. De oudste straat van Antwerpen, waar men in het weekend gewoon op de koppen kan lopen, maar waar schijnbaar weinig verkocht wordt. Na een slagerij en een frituur is nu ook het Wiener Café Leonard op de fles. Komen de Nederlandse toeristen dan echt naar hier om enkel te zeggen dat alles "leuk" is en om tegen de kathedraal te pissen omdat men in de horeca, zonder te consumeren, een halve euro dient te betalen om van z'n plasje verlost te raken?
Zo ziet u maar, zelfs als er niets spektaculair gebeurt, blijft het Antwerpse circus op volle toeren draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten