woensdag 22 oktober 2008

Zie ginds komt de stoomboot...

Op 15 november is het weer zo ver. Sinterklaas komt aan in de Antwerpse haven, van waaruit hij in het ganse land de kinderen gaat bezoeken met speelgoed en lekkers. Een ideale gelegenheid trouwens om burgemeester Patrick Janssens eens met hemd en das te zien.

Gezien de economische toestand en de prijs van het speelgoed dat met 5% de hoogte in gaat, vrees ik dat het geschenkenpakket dat de Sint brengt dit jaar, nog kleiner zal zijn dan de waarde van een FORTIS-aandeel. En toch… de stad Antwerpen blijkt geen last te hebben van de crisis. De intrede van de kindervriend kost de Antwerpse belastingsbetaler maar liefst 114.950 euro of 5.847.268 en een halve oude Belgische frank. Volgens het Vlaams Belang betaalt de stad teveel aan de VRT voor deze organisatie. Volgens Patrick Janssens is het een uitstekende promotie voor de stad en zorgt het voor meerinkomsten voor de plaatselijke middenstand. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Wat ik echter veel absurder vind is dat raadslid Maya Detiége het aandurfde om op de gemeenteraadszitting van maandag het bestaan van Sinterklaas in twijfel te trekken. Is dat nog serieus aan politiek doen of bestaat Sinterklaas écht niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten