maandag 13 oktober 2008

Over politie, valse merken en maffioso...

Nog geen week geleden had ik het hier over de teloorgang van de openbare markten in Antwerpen en over het feit dat de oorzaak hiervoor niet te zoeken was in infrastructuurwerken, maar over het “soort” marktkramers dat tegenwoordig zijn waren aanbiedt op de markt.
Vandaag publiceert de persdienst van de politie, met nodige fierheid uiteraard, dat ze zaterdag op de “exotische markt” 200 namaakartikelen in beslag hebben genomen, waaronder Nike, Diesel, Timberland, Levi’s, Dolce&Gabbana, Harley Davidson, enz…

Ik heb begrip voor de fierheid van de politie over deze “vangst”, maar… laat ze alstublieft niet denken dat ze het warm water uitgevonden hebben met deze vangst. Iedereen die Antwerpen een beetje kent, weet gewoon dat dergelijke artikelen op de markt worden aangeboden. En niet alleen op de markten trouwens. Regelmatig zie ik fietspatrouilles van de politie flaneren in de Offerandestraat, Gemeentestraat en Carnotstraat. Hebben die dienders hun ogen in hun fietszakje zitten? In minstens 90% van de “louche” winkels daar kan je dergelijke producten kopen. Of denken ze misschien dat 7 euro de normale prijs is voor een T-shirt van Nike?

Men heeft destijds het Falconplein opgekuist en met fierheid verkondigd dat de Russische maffia in Antwerpen een flinke deuk had gekregen. Wel, beste vrienden van de politie, U hebt enkel het probleem verplaatst. Alleen gaat het nu niet meer over de Russische maffia.

Ik ga de nationaliteiten van de nieuwe maffioso niet noemen, want dan riskeer ik misschien vervolging van diegenen die toch zo’n grote voorstander zijn van diversiteit, van diegenen die verkondigen dat wij ons moeten integreren, of zelfs van een bepaalde politieke partij, die dankzij de “valse merkenverkopers” een burgemeestersstoel bezet in Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten