maandag 20 oktober 2008

Over maandlonen gesproken...

Jean-Marie Dedecker laat weer van zich horen. Nadat hij volgelingen is komen vissen in de Antwerpse vijver, stuurt hij de wereld in dat Patrick Janssens jaarlijks 20.000 euro verdient bij Dexia. Wauw, wat een wereldnieuws, en dat terwijl alle mandatarissen onlangs al hun betaalde en onbetaalde mandaten hebben moeten kenbaar maken. Een aap met een hoed op kan dus zelf uitvissen hoeveel welke politicus verdient.
In werkelijkheid “vangt” Patrick Janssens bij Dexia dus 9.000 euro en verdient hij bruto als burgemeester van Antwerpen en Vlaams parlementslid 155.760 euro of 12.98O euro bruto per maand. Ik dacht niet dat zulks, als burgemeester van de grootste stad van BelgiĆ«, een “vetten” is.

Dat Janssens bij Dexia iets te zeggen heeft lijkt mij ook niet abnormaal, aangezien de stad Antwerpen met 6,4 procent van de aandelen de grootste speler binnen de Gemeentelijke Holding is. Die holding controleert nu, na de kapitaalverhoging bij Dexia door de regering, 14 procent van de bank. Antwerpen bezit zo indirect 0,8 procent van het totale aandelenkapitaal van Dexia.

Ik denk ook niet dat Janssens zijn taak bij Dexia laat primeren boven zijn burgemeestersschap van Antwerpen, aangezien het Antwerpse stadsbestuur af wil van zijn Dexia-aandelen. Maar om de Gemeentelijke Holding in overheidshanden te houden, zijn er instrumenten ingebouwd waardoor een stad of gemeente niet zomaar haar belang in de Holding kan verkopen. Het verkopen van de 22.423 aandelen in de Gemeentelijke Holding zal voor Antwerpen dus nog wat voeten in de aarde hebben.

Voila, Dedecker, een beetje huiswerk maken en dan weet je wat je vertelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten