maandag 1 december 2008

Respect voor dieren...

Vorige week stonden de regionale kranten er bol van. Ook wij hebben hier over gepubliceerd, en infeite zijn we allemaal dikke dommerikken. We hadden het beter doodgezwegen. Wat dan?

Wel, de betoging die aangekondigd was vorige zaterdag, om te protesteren voor de zaak van Pheadra Hoste tegen bont. Enfin niet dat Pheadra in Antwerpen bont verkoopt. Ze verkoopt totaal geen bont, maar runt een zaak in hondenspullen en hondenwelness.

Een onverdeeld succes was de betoging in geen geval. Welgeteld drie Nederlandse lullen die voor de zaak van Pheadra wat flyers stonden uit te delen. Inderdaad, Nederlandse lullen, want de vereniging "Respect voor Dieren" is een Nederlandse vereniging.

Ik snap niet hoe het mogelijk is dat het Antwerpse stadsbestuur toestemming geeft aan een Nederlandse drukkingsgroep om hier in Antwerpen te komen demonstreren en dan nog voor een zaak die niets, maar dan ook niets met bont te maken heeft.

Eerst moest de kerstmarkt quasie verdwijnen omdat vorig jaar enkele allochtonen er amok gemaakt hebben, dan wordt Sinterklaas zijn kruis en Kerstmis haar kerststal afgenomen om de moslims niet tegen het hoofd te stoten en nu krijgen een handvol zotgedraaide hollanders de toestemming om in Antwerpen te komen betogen.

Is Antwerpen eigenlijk nog van de Antwerpenaars of is die salonsocialist met zijn onderlijfken ons compleet aan het verkopen aan het buitenland?

1 opmerking:

  1. Beste Rudi,

    uiteraard hadden we de actie beter stilgezwegen maar omdat het om Phaedra gaat was dit nogal moeilijk.
    Blijft dat dit voor de Antwerpse Middenstand wel een principe beslissing is geweest, genomen door de Burgemeester waarschijnlijk onder druk van vakbond en GAIA die ik als ondernemer en belastingbetaler in deze stad niet kan appreciƫren. Politieke acties dienen niet te worden gevoerd aan de deuren van de kleien zelfstandige.

    Jo

    BeantwoordenVerwijderen