vrijdag 5 december 2008

Lezers lokken met grote koppen...

Vanmorgen las ik in het regionaal nieuws van “Het Nieuwsblad” de spectaculaire kop “Prinses Mathilde schuift uit op trap justitiepaleis”. Uiteraard wordt een mens, en dan zeker een journalist nieuwsgierig, en gaat hij wat verder lezen.

Terzelfdertijd denkt een mens, dit kan niet, want Prinses Mathilde was voor veertien dagen in Antwerpen, en ik was als journalist er bij. Ik heb haar niet zien vallen. Mocht zij toch gevallen zijn, en ik dat gemist hebben, dan is de krantenkop vandaag in ieder geval oud nieuws.

Wat blijkt: Omdat het regende heeft zij het justitiepaleis via de lift verlaten. Dat was het. Niets meer en niets minder. Geen valpartij, geen spectaculair nieuws.

Waarom gaat een krant dan zoiets verkondigen?Lezers aantrekken? Voor dit artikel in ieder geval wel, maar…wat voor de toekomst? Wat zegt dit over de geloofwaardigheid van een krant?
Het is inderdaad komkommertijd, maar vindt dan aub geen nieuws uit. Mochten wij dat, als kleine regionale krant doen, dan werden we de verdoemenis in gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten