dinsdag 13 april 2010

Van steekpartijen en terrassen...

"Zondagavond, rond 19.50 uur, werd politiehulp gevraagd voor een vechtpartij in café 'Maserati', Diepestraat 170. Wanneer de politie ter plaatse kwam was alles rustig in het café, maar er was wel duidelijk een vechtpartij geweest. De kapotte glazen, bierflesjes op de grond en stukgeslagen stoelen logen er niet om. Wat precies de aanleiding was voor de uit de hand gelopen ruzie kon de 30-jarige uitbater niet vertellen. In een kamertje boven het café trof de politie een 19-jarige vrouw aan die over haar toeren was. Uit haar uitleg werd duidelijk dat ze in het café was lastiggevallen door een onbekende man. Toen even later haar broer met enkele vrienden in het café toekwamen was er dan slaande ruzie ontstaan met die onbekende man en enkele van diens companen. Na het gesprek met het lastiggevallen meisje kwam de melding binnen dat op de spoedafdeling van AZ Stuivenberg enkele personen waren toegekomen, waarvan één man enkele steekwonden had opgelopen. Het bleek te gaan om een 20-jarige neef van het lastiggevallen meisje die tijdens de schermutseling in café 'Maserati' enkele snijwonden aan de rug had opgelopen, vermoedelijk toegebracht met een kapot bierglas. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Van de man die het meisje lastig viel, én van diens vrienden, ontbreekt voorlopig elk spoor."

Tot zover een melding van de politiebriefing van gisteren. Alweer in de Diepestraat, alweer in het hart van de allochtone wijk in Antwerpen. Op honderd meter van de plaats waar de politie, althans zo beloofde ze, een mobiel kantoor zou plaatsen om de zaak in de gaten te houden. Was dat mobiel bureau om 8 uur 's avonds al weg? Denken de Antwerpse flikken misschien dat alle smeerlapperij op de Seefhoek gebeurt tussen de kantooruren, van 9 tot 5?

Als er op de Grote Markt een horecabaas het durft te riskeren een terrasstoel één meter buiten de schreef te plaatsen, wordt hij onmiddellijk getrakteerd met een boete van maar liefst 250 euro!!! Maar op de Seefhoek kunnen drugs en wapens verhandeld worden, wordt er meer gevogeld dan in het Schipperskwartier en steekt men wel iedere week iemand op het mes.

En toch blijft de politie tijd en energie verkloten door cafébazen met een terrasje te verbaliseren. 't Zal wel aan mij liggen, zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten