donderdag 22 april 2010

Over onverdraagzamen, egoïsten en beuzakken...

We lezen er dagelijks over in de krant, ze halen regelmatig zendtijd op televisie, en nog het ergste van allemaal, ze halen dikwijls hun gelijk.
Over wie heb ik het? Wel, zoals de titel het zegt, over de onverdraagzamen, egoïsten en beuzakken. Degenen die de stad beu zijn, vluchten naar de boerenbuiten en nadien een boer, die er al jaren woont, een proces aandoen omdat ze niet wisten dat varkensstront stinkt. Degenen die aan belachelijke prijzen een stuk bouwgrond kopen rond de luchthaven van Zaventem en nadien een comité oprichten om hun gal te spuwen over de nachtvluchten. Over zij die een huis kopen naast een café en drie maal per nacht naar de politie bellen omdat ze last hebben van geluidshinder.
In Antwerpen is het ook zo ver. In Deurne, in het Boekenbergpark, is er al minstens zestig jaar een openluchtzwembad. Zij die daar in de buurt wonen van voor het zwembad er was, zijn minstens 80 jaar of liggen, met een zware arduin op hun buik, al enkele jaren op het Schoonselhof. Nooit, in die zestig jaar, zijn er met de buurtbewoners van het Boekenbergpark noemenswaardige problemen geweest. Trouwens, omdat het een openluchtzwembad is is het maar enkele maanden per jaar open, zodat eventuele overlast alvast tot slechts enkele maanden per jaar beperkt is en dan nog enkel tijdens de openingsuren.
De stad heeft serieuze financiële inspanningen gedaan om het openluchtzwembad om te bouwen tot een ecologische zwemvijver. Geloof me, zo'n transformatie is niet betaald met de prijs van enkele pinten in een volkscafé.
En dan zijn er enkele buren, die wetens en willens in de buurt van het park en het zwembad zijn komen wonen, die plots last hebben van de sport en de recreatie die in het park gebeurt. Sport en recreatie die er als zestig jaar doorgaan!!!!!!! Dat soort krapuul, dat wist waar ze aan begonnen toen ze er kwamen wonen, stappen naar de Raad van State, en krijgen nog gelijk ook!
Een rechter, die waarschijnlijk last had van verregaande seniliteit beslist dat een park niet dient om aan sport en recreatie te doen. Wat is het park dan wel? De voor- en achtertuin van die "jan m'n klotens"? Voor de zogenaamde rust van enkele dikke nekken wordt de sport- en recreatiebeleving van enkele tienduizenden teniet gedaan en verliest de stad honderduizenden euro's aan een prachtige zwemaccomodatie die niet meer mag gebruikt worden.
Sluit ze, samen met die seniele rechter, voor mijn part op in een vijf meter hoog ommuurd kamp, zo hebben ze van niemand nog last.
Zalig de asocialen, want ze krijgen altijd gelijk...

2 opmerkingen:

  1. Geen waterkansje dus, want er is een erg grote water-kans voor het park Boekenberg. In verschillende interviews toont Vlaams minister voor Sport én Ruimtelijke Ordening Philip Muyters zich bereid een nieuwe bouwvergunning voor de ecologische zwemvijver te verlenen. Dan zou het openluchtzwembad snel terug open kunnen.

    Sportschepen Ludo Van Campenhout gaf opdracht aan de stadsdiensten om een nieuwe bouwvergunning aan te vragen. De Vlaamse codex voor ruimtelijke ordening laat ondertussen wél recreatie in parken toe. Toen de Raad van State met haar arrest de bouwvergunning voor de zwemvijver vernietigde, hield ze geen rekening met deze nieuwe codex omdat de klacht van enkele buurtbewoners dateerde van voor de nieuwe codex.

    Ludo Van Campenhout wil nu ook snel de tegenstanders van het zwembad ontvangen om de laatste plooien glad te strijken en met hun bezwaren rekening te houden in de nieuwe bouwaanvraag. Enkele buurtbewoners die klacht indienden, getuigden al in de lokale media dat ze geen problemen meer hebben met de zwemvijver. Ook de voorstanders van de zwemvijver en de IJsberen van de Deurne worden nog ontvangen door schepen Van Campenhout.

    De sluiting van het Boekenbergzwembad wordt wellicht een belangrijk thema op de gemeenteraadscommissie sport vanavond en op de gemeenteraad van maandag. Ook de districtsraad van Deurne zou er normaal vanavond over palaveren. Maar omdat enkele raadsleden door het vliegverbod niet tijdig terug in ons land raakten, werd de districtsraad op het allerlaatste nippertje afgeblazen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://www.facebook.com/group.php?gid=120790211267751&ref=nf

    En wilt u hier ook tegen ingaan, sluit u dan gerust aan bij onze facebookgroep (nu al meer dan 8000-stemmen sterk (tov 5 klagers)...

    BeantwoordenVerwijderen