vrijdag 23 april 2010

Bananistan...


Bent u ook dat politiek gepalaver rond BHV zo beu als koude pap? Vraagt u zich ook af waarom alleen de politici zich druk maken om dit symbooldossier, want dat is het, terwijl het de meerderheid van de bevolking koud laat? Bent u dat communautair gezever beu?

Wel, laat ons een staatsgreep plegen en dit land opnieuw uitvinden!

Eerst gooien we de regering buiten en zenden de koning en zijn gevolg naar andere oorden. Wie ooit een mandaat in het parlement zat verbieden we om ooit nog aan politiek te doen, ze hebben hun onbekwaamheid meer dan bewezen.

We vragen aan specialisten in bepaalde materies om minister te worden. De minister van economie zal zo bijvoorbeeld een economist moeten zijn, de minister van begroting een boekhouder en zoverder.

We voeren het Esperanto in als voertaal, dan is dat communautair gezever meteen gedaan en verliezen partijen als NVA en Vlaams Behang hun bestaansrecht en kunnen partijen met de V van Vlaams in hun partijnaam dit veranderen in bijvoorbeeld vrije of verenigde.

Wie geen Esperanto wil praten deporteren we met C-130-vliegtuigen naar Ijsland. En we dumpen ze dan in de krater van die vemaledijde Eyefelflauwekull, zo maken ze zich tenminste nog nuttig.

Voor de gefrustreerde Vlamingen maken we van Bokrijk een reservaat. Daar kunnen ze leven dan in de tijd waar ze naar verlangen, die van hun voorvaderen.

Brussel geven we aan Europa zodat het pas echt de Europese hoofdstad kan worden.

Ik heb al een naam voor het nieuwe land: Benistan of ter nagedachtenis van ons huidige land, dat je gerust een bananenmonarchie mag noemen...Bananistan!

Doe mee aan de staatsgreep, ik heb zelfs al een datum, 21 mei, op die dag probeert Jan Bucquoy reeds jaren om het koninklijk paleis te bestormen.

Meestal staat er maar een man of tien. Zou het niet grappig zijn om dan met 200, 2000, 20.000, 200.000, 2.000.000 of zelfs meer mensen voor de poorten van het paleis te staan?

Ik zie de Brusselse politie al even hard staan bibberen als onze huidige koning soms doet. Natuurlijk gebruiken we geen geweld maar houden wel ludieke acties die het politieke wereldje in verwarring brengen.

Let's drive politicians bananas!

P.S. Voor wie denkt dat ik nu helemaal gek geworden ben. Wees gerust, ik ben van oordeel dat als politici zich als een stelletje kleuters gedragen, ik hen best ook eens op hun niveau aanspreek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten