donderdag 6 november 2008

Wouter Vermeersch zet aanval in tegen LDD-ondervoorzitter...

Naar aanleiding van de zoveelste ruzie binnen Lijst Dedecker stapten deze week Patrick Ghys en Judy Thues uit de partij, de twee waren de constante ruzies meer dan zat en haakten gedegouteerd af. Tien dagen eerder zette JM Dedecker om dezelfde redenen de Limburgse LDD-afdelingen al onder toezicht, met het vertrek van Ghys en Thues wordt duidelijk dat de problemen veel verder reiken en nu ook in Antwerpen de kop op steken.
Jurgen Verstrepen, die in eerste instantie nog probeerde om Ghys bij de partij te houden, sprak van ’sabotage door VB-mollen’ en maakte zelfs de vergelijking met een computervirus. Hij kondigde meteen aan een grote schoonmaak te zullen houden, alle VB-mollen zouden er binnenkort uitvliegen.Verstrepens woorden moeten weinig indruk hebben gemaakt want gisteren opende Wouter Vermeersch (Politiek Secretaris JGV, de jongerenafdeling van Lijst Dedecker) de aanval tegen LDD-ondervoorzitter Ivan Sabbe. Vermeersch verwijt Sabbe niet alleen afwezig te zijn geweest op de eerste LDD-congresdag (’hij stuurde zijn Oekraïense kat’), maar ook het partijprogramma niet te kennen en niet op de hoogte te zijn van wat er leeft bij de achterban.
De LDD-ondervoorzitter zou vooral te Belgisch-nationalistisch zijn en daar heeft een uitgesproken Vlaams nationalist als Vermeersch geen boodschap aan: "Het vertederend emotioneel nationalisme van Sabbe (“een land dat mij lief is”), staat in schril contrast met de liberale, op het gezond verstand gebaseerde, ideologie van Lijst Dedecker." Vermeersch vraagt zich ook af of er voor Ivan Sabbe nog wel plaats is binnen LDD.Sinds Wouter Vermeersch lid werd van Lijst Dedecker probeert hij op alle mogelijke manieren de partij te sturen in het vaarwater van de Vlaams nationalisten van Vlaams Belang, VBJ en Voorpost, zeer tegen de zin van de partijleiding. In augustus startte hij nog het initiatief ’Jong Forza Flandria’ waarvoor hij openlijk steun ronselde bij de jongerenafdelingen van NVa, Vlaams Belang en zelfs het rechts-radicale Voorpost.Toen we op deze blog melding maakten van zijn ’Jong Forza Flandria’-plannen legde Vermeersch onmiddellijk klacht neer (een absurde klacht waarvan we niets meer hoorden). Daarmee werd pijnlijk duidelijk hoe gevoelig het allemaal lag. De harde woorden die nadien op het LDD-hoofdkwartier werden uitgesproken door oa. JM Dedecker, en de ’grote kuis’-plannen van Verstrepen gisteren, moeten op Vermeersch geen onuitwisbare indruk hebben nagelaten. Hij bleef onverstoord verder flirten met Vlaams Belang, Voorpost en in mindere mate met NVa.En nu komt daar de openlijke aanval bij op zijn ondervoorzitter, al zou dit wel eens de spreekwoordelijke druppel teveel kunnen zijn in een toch al goed gevuld LDD-emmer.We geven u de tekst waarin Wouter Vermeersch zijn ondervoorzitter tracht met de grond gelijk te maken, de tekst werd ons toegestuurd door een anonieme bron en staat ook te lezen op de blog van Bert Deckers (Vlaams Belang).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten