woensdag 10 december 2008

Vrijheid van spreken...

Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker) is niet te spreken over de actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal (de burgergroeperingen rond de Lange Wapper) die in het Vlaams Parlement werden uitgenodigd om er hun gerieven kenbaar te maken. Naar eigen zeggen was Verstrepen ooit al eens aanwezig op een Ademloos-debat in de Bourla en had zelfs al eens een commissierapport ingekeken, maar in het VP nog eens luisteren naar Ademloos-woordvoerder Wim van Hees ? Daar wil Verstrepen niet aan beginnen.
Volgens de LDD’er is het spreekgestoelte in het Vlaams Parlement enkel voorbehouden aan de politieke elite. "Dan moeten ze zich maar verkiesbaar stellen en kleur kiezen", aldus ’mister freedom of speech’ , die zich vooral beklaagt over zoveel verloren tijd.
Ook op zijn persoonlijke ’freedom of speech-weblog’ is de ’free speech’ ver te zoeken. Op de weblog is een ’spamfilter’ geïnstalleerd waarbij elk bericht waarin zijn naam voorkomt automatisch wordt tegengehouden . Reacties waarin de namen van ’Morel of Vanhecke’ voorkomen maken evenmin kans om voorbij de spamfilter te geraken. Het maakt reageren over ’s mans weblog of ’politiek werk’ er niet makkelijker op.
Volgens de LDD’er werd de spamfilter destijds geïnstalleerd om de nodeloos kwetsende reacties tegen te gaan, een kwakkel van formaat want woorden als ’makakken, bonjoul, zwartzakken, gespuis, allochtonenlover, geiteneuker, enz.. geraken probleemloos voorbij de spamfilter . Racisme is voor Jurgen ook nooit enkel probleem geweest, maar waag het niet om kritisch uit de hoek te komen of hem in verband te brengen met Marie-Rose Morel of Frank Vanhecke.De zeldzame kritische geluiden die toch voorbij de spamfilter geraken, worden korte tijd later eigenhandig door Jurgen (of zijn webmaster) gewist en krijgen het etiket ’VB-spam’ .En wanneer de kritische reacties blijven komen, dan sluit hij gewoon de reactiemodule .
Toch blijft Jurgen Verstrepen van zichzelf beweren dat hij de enige verdediger is der vrije meningsuiting, en dat doet ie zonder blikken of blozen. Stof tot nadenken dus, vooral omdat Jurgen stilletjes hoopt om het ooit tot mediaminister te schoppen. Veel kans dat hij nu al bezig is met de blacklist voor een VRT- of VTM-’spamfilter’...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten