donderdag 11 december 2008

Gefoefel met eten...



De warenhuisketens Carrefour, Delhaize, Super GB en Okay halen nepribbetjes die gemaakt zijn met Iers varkensgehakt uit de rekken. De supermarkten nemen de maatregel omdat het vlees mogelijk te hoge concentraties dioxine bevat. Het gaat om de diepvriesproducten van producent Rustlers met de houdbaarheidsdatum 13/12/2008.
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) roept consumenten op om de ribbetjes weer naar de supermarkt te brengen. Gisteren had het FAVV nog gezegd dat er geen producten met te hoge dioxineconcentraties in de Belgische voedselketen waren terechtgekomen. Er was wel vervuild vlees terechtgekomen bij 2 bedrijven, maar een controle van alle circuits van en naar die bedrijven stelde de inspecteurs gerust. Dat de nepribbetjes nu toch uit de rekken worden gehaald, is een gevolg van een meldingssysteem van de supermarkten zelf. Nog andere bedrijven hebben al gezegd dat ze, mogelijk via een omweg, varkensvlees uit Ierland hebben ingevoerd.

Lees die laatste zin nog eens. "Nog andere bedrijven hebben al gezegd dat ze, mogelijk via een omweg, varkensvlees uit Ierland hebben ingevoerd". Via een omweg, dat ruikt verdacht veel naar gefoefel. Blijkbaar zijn er hier nog steeds vleesbaronnen die niets geleerd hebben van de vorige
dioxinecrisis. Wie foefelt met ons eten mag men gerust hard straffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten