vrijdag 19 december 2008

Gaia en de kleine zelfstandige...

Vanaf vandaag is de Antwerpse Kammenstraat (tijdelijk) verkeersvrij. Ideaal natuurlijk voor de mensen die in een ontspannen sfeer hun eindejaarsinkopen willen doen en een extra impuls voor de middenstanders in het Sint-Andrieskwartier. Want zeg nu zelf, dankzij de inspanningen van die middenstanders is het Sint-Andrieskwartier toch uitgegroeid tot een trendy wijk, met een groot en divers aanbod aan handelszaken.
Niets dan goed nieuws natuurlijk, mocht het niet zijn dat Michelleken van GAIA net vandaag uitkiest om in het Sint-Andrieskwartier andermaal actie te komen voeren tegen foie gras. Heeft die clown nu echt niets beter te doen? Wat vreet die zelf? Slablaadjes? Planten zijn toch ook levende wezens, of niet?
Ieder zijn mening natuurlijk, maar waarom zet die clown geen kraampje voor zijn eigen deur om actie te voeren? Waarom profiteert die altijd van de stimulie die bepaalde wijken krijgen om daar zijn woord te gaan verkondigen? Snapt die dan niet dat er bepaalde klanten tijdens zijn clowneske acties uit zijn buurt, en dus ook uit de buurt van de winkels, blijven. Dat kost die winkels klanten en dus automatisch inkomsten.
Als een hond op straat schijt, of uw kerstboom staat te ver op het terras dan krijg je een overlastboete van 250 euro, maar Michelleken van Gaia mag ongestraft zorgen voor inkomstenderving van de kleine zelfstandige.
En... als hij geen overlast is, dan bestaat er een overlast in Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten