dinsdag 10 juni 2008

Het Antwerpse parkeerbeleid



Al diverse malen heb ik hier een lans gebroken voor het parkeerbeleid in Antwerpen. Ik heb het dan niet over mensen die overal hun gat aan vegen en parkeren waar het hun uitkomt, zonder rekening te houden met de andere weggebruikers. Ik heb het ook niet over de in rode polo en grijze broek gehulde machtswellustelingen van het Antwerpse parkeerbedrijf, die hun vingers krom schrijven wanneer iemand vijf minuten te laat geparkeerd staat volgens de inkomsten in de parkeermeter.
Neen, ik heb het over de leveranciers die de winkels en horeca komen bevoorraden en telkens verbaliseerd worden door onze plaatselijke politie wanneer ze één seconde na elf niet uit het straatbeeld zijn verdwenen.
Oké, wet is wet, en regels zijn regels, maar... tellen die dan niet voor iedereen? Bekijk even de foto: Geparkeerd aan een gele lijn en gedeeltelijk op een voetpad. Twee overtredingen in één slag!! Wordt de bestuurder van deze politiecombi echt niet rood wanneer hij een leverancier verbaliseerd om één seconde na elf????
Wanneer gisterenavond, tijdens de match Italie-Nederland, vier dienders in burger de rust en kalmte gaan verstoren en miserie zoeken op de Grote Markt, omdat een bepaalde herberg een TV-scherm buiten staan heeft en sommige mensen vanop de rijbaan TV staan te kijken, spreken wij dan nog over ordehandhavers of over het paard getilde gezagsdragers? De politie, uw vriend?
Waarom hebben ze in godsnaam de rijkswacht afgeschaft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten