zaterdag 5 juni 2010

De Jeanne d' Arc van het Vlaams Behang


Je kan het zo zot niet bedenken of ze proberen het om in het nieuws te komen. Alexandra, de zichzelf tot maagd verklaarde Vlaams Behang politica gaat een kruistocht (?!) houden tegen de pers die niet zijn best doet voor haar partij. Ze gaat op een blauwe maandag kranten verbranden op de Groenplaats. Het doet me een beetje denken aan de boekenverbranding in een bepaalde politieke toestand in Duitsland, en het verbieden van bepaalde lectuur in het Franse Orange. In deze stad waren de leden van het extreemrechtse Front National, de Franse tegenhanger van het VB aan de macht (partij van Le Pen).

AC maakt amok omdat de kranten niet de juiste berichtgeving uitbrengen. En volgens La Colen kan de pers niet overleven zonder overheidssteun. Nu maak ik daar de bedenking bij dat madam ook niet kan overleven zonder haar ‘inkomen’ uit de politiek. Volgens vrienden uit haar partij zou ze al jaren geen *kloten* meer doen maar wel telkens zorgen dat ze verkozen geraakt, kwestie van een eigen inkomen te behouden. Tijdens haar legislatuur naait ze en werkt in het huishouden zoals een vrome Vlaamse katholieke vrouw zou moeten doen. Met het enig verschil dat zij er een parlementaire wedde aan overhoud. En das in schril contrast met haar eventuele kiezers…

U stemt natuurlijk op wie u wil, maar kijk toch maar eens wat betreffende personen zoal hebben bewezen in het verleden. En of de voorstellen die ze doen ook haalbaar zijn. Ik weet op dit moment nog steeds niet op welke partij, laat staan op welke persoon ik ga stemmen. Ik hoop dat ze sujetten zoals AC trakteren op een stevige boete voor milieuverontreiniging. Voor de rest kan ik iedereen maar één goede raad geven: stuur alle verkiezingspropaganda terug naar de partijhoofdkwartieren zonder port op te kleven en zeker geen afzender op de enveloppe kleven. Laat de heren en dames die van uw geld gebruik maken ook maar eens betalen.

Trouwens, als ‘politiek’ zelfbedruipend zou zijn zouden er weinige politici overblijven. Ook de vetbetaalde partijen zouden minder hoog van de (publicitaire) toren blazen. Met eigen middelen zou het dus een pak minder zijn. Want we moeten eerlijk zijn. Wij als belastingbetalers worden met onze eigen centen (lees belastingsgeld) belogen door politici die op onze kosten redelijk rijk kunnen overleven. Alexandra Colen is daar weer eens het bewijs van. Niks doen tijdens de legislatuur maar met de verkiezingen wel (even) op de rechtse barricades kruipen. Alexandra: god zal u straffen!

Een bijdrage van Luc F.M. Jacquemyn
www.volksgazet .be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten